Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Grand Prix Darts: tweede ronde met 4 Nederlanders

Nadat Jeffrey de Zwaan en Michael van Gerwen zondagavond zich al van een plek in de tweede ronde van de World Grand Prix Darts verzekerde, hebben gisterenavond ook Jermaine Wattimena en Danny Noppert zich geplaatst. De enige Belg in het toernooi, Dimitri Van Den Bergh, werd zondag uitgeschakeld door Mervyn King.

World Grand Prix Darts: Van Gerwen – De Zwaan

Vanavond gaat de tweede ronde van het World Grand Prix Darts van start met vier partijen waarin de winnaars van zondagavond strijden om een plek in de kwartfinales. Zowel Michael van Gerwen als Jeffrey de Zwaan wonnen hun wedstrijd en vanavond spelen ze tegen elkaar. Eén van hen zal dus moeten afvallen en op grond van de statistieken zou dat De Zwaan zijn: van de zes wedstrijden die hij tegen Van Gerwen speelde, verloor hij er vier. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat hij twee van hun laatste vier duels won.

Danny Noppert – Nathan Aspinall tweede ronde WGP

Danny Noppert versloeg gisteren op de als derde geplaatste Daryl Gurney met 2-0 in sets (3-2, 3-0). Gurney won het toernooi in 2017. Op woensdag speelt hij in de tweede ronde tegen Nathan Aspinall, die net als Noppert een rijzende ster is binnen de PDC-gelederen. Alleen staat Aspinal inmiddels op de twaalfde plaats van de Order of Merit en Noppert op de drieëndertigste. Ze speelden twee keer eerder tegen elkaar. In 2016 won Noppert, twee jaar later waren de rollen omgedraaid.

Jermaine Wattimena treft Peter Wright

Peter Wright wordt woensdag de tegenstander van Jermaine Wattimena. Wright, die al in juli aan het oefenen is geslagen voor de World Grand Prix, is uiteraard favoriet. Een andere partij op woensdagavond die heel interessant wordt, is die tussen Rob Cross en Glen Durrant. Ze hebben nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Durrant is nog kakelvers in de PDC maar staat toch al in de top 40 – en is ook nog steeds de  Lakeside kampioen van 2019. Terwijl Cross de nummer twee is van de PDC. Dat moet mooie darts opleveren.

World Grand Prix Darts vandaag

Voor vanavond is de partij tussen Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan de interessantste voor ons Nederlanders. Op papier is Van Gerwen natuurlijk de sterkste, maar het format van de World Grand Prix Darts, met begindubbels, is een ander soort manier van darten – en De Zwaan had daar minder moeite mee in de eerste ronde dan Mighty Mike. De Zwaan won met 2-0 van Steve Beaton, in sets van 3-1 en 3-0. Van Gerwen won met 2-1 in sets van 2-3, 3-1 en 3-1 en had dus duidelijk meer moeite met zijn tegenstander, Jamie Hughes.

Voorspellingen World Grand Prix Darts

Maar Van Gerwen is wel titelverdediger, heeft meer ervaring met dit format en ook de bookmakers hebben meer vertrouwen in Mighty Mike, die 1.27 noteert tegenover de 3.75 van De Zwaan. Check wedden op darten voor de outrights voor het toernooi.