MrGreen
MrGreen
MrGreen

Wedden op Darten

Wedden op darten is bij de goksites jaarrond mogelijk. Er komen steeds meer toernooien bij en de grootste evenementen worden live op televisie uitgezonden. Live stream darts kijken kan vrijwel altijd en dat is overigens een prima hulpmiddel bij het live gokken op darts.

Hoogste tijd nu om in te zetten! De noteringen zijn uitstekend en de bookmakers hebben mooie bonussen klaarliggen voor nieuwe spelers. Op wie zet jij in?

Wie gooit vanavond de meeste 180’s? Anderson favoriet @3.00, Jelle Klaasen en Cullen @3.50 en Jan Dekker @10.00.

Wie wint het WK Darts 2018? De favorieten volgens Mr Green:

  • Michael van Gerwen: 1.67 – plaats 2 @5.50
  • Gary Anderson: 7.00
  • Peter Wright: 12.00
  • Phil Taylor: 13.00
  • Rob Cross: 15.00
  • Raymond van Barneveld: 51.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 16.12.2017.

Wedden op Darts

Wil je darts voorspellingen doen? Hierboven presenteren wij je altijd odds van actuele events.
Op deze pagina lees je alles over weddenschappen darts. Over de bookmakers en tips voor succesvolle bets. Voorspellen, inzetten en winnen met gokken op darts begint hier!

Wie gaat het doen in 2017?

In de afgelopen jaren waren Phil Taylor en Michael van Gerwen de succesvolste mannen. Taylor wordt een dagje ouder en is zijn consistentie verloren. “Mighty Mike” werd wereldkampioen in 2014 en 2017 en is bij elk toernooi waarin zijn naam in het schema verschijnt, de grote favoriet.

In 2016 wist hij maar liefst 25 toernooien op zijn naam te schrijven. Alleen de kampioenstitel 2016 ontbrak; het was wederom Gary Anderson die het WK darts won (voor de tweede keer op rij).

wedden op darts Michael van GerwenMichael van Gerwen kent in 2017 wederom een uitstekend jaar en begon goed toen hij na een weergaloos toernooi met ongekende gemiddeldes, op 2 januari zijn tweede wereldtitel pakte! Lukt hem dat in de komende editie ook?
2017 is het jaar van de opkomende nieuwe talenten. Daryl Gurney en Rob Cross zijn spelers om rekening mee te houden….

Iedere darter kan winnen

Het drietal Van Gerwen, Anderon, Taylor is een klasse apart. Maar vooral in kortere wedstrijden kan elke darter winnen van de andere. In een partij die slechts een paar legs duurt, kan de nummer vijftig van de ranglijst gerust een topper aan het wankelen krijgen.

Een handvol spelers heeft de reputatie dat ze op een goede dag en in een korte match bijna onstopbaar zijn, waaronder Dave Chisnall, Peter Wright, Kim Huybrechts en Vincent van der Voort.

Waar kun je wedden op darts?

Om te wedden op darten zul je de website van een bookmaker moeten bezoeken. Een bookmaker is de Engelse term voor een gokkantoor. De “bookie” schat in wat de kans is dat een bepaald resultaat realiteit wordt. Daar wordt een zogeheten notering (of “odd”) aan gekoppeld.

Stel dat Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld speelt en dat Barney in een beroerde vorm verkeert. Van Gerwen zal dan een notering krijgen van ongeveer 1.30 om te winnen. Dat houdt in dat als jij je geld inzet op Van Gerwen, en als de Brabander dan ook daadwerkelijk wint, je 1.3 keer je ingezette geld terugkrijgt. Een tientje verandert op die manier in dertien euro.

Inzetten op darten

Wedden op darts is zo gepiept. Nadat je een bookmaker hebt gekozen en een account hebt gemaakt, ben je klaar om je kennis en inzicht om te zetten in klinkende munt. Je eerste darts weddenschap kan je vaak gratis doen. Bookmakers hebben namelijk de gewoonte om nieuwe klanten te belonen met een bonus. Die bonus kan je benutten door een weddenschap te plaatsen.

De volgende stap is het kiezen van het evenement waar je interesse in hebt. In het geval van darten kan dat bijvoorbeeld het wereldkampioenschap zijn, of de Dutch Darts Masters, de Premier League Darts of misschien de Winmau Masters van de bond BDO. Kies daarna de partij waarop je wil inzetten. Er zijn veel inzetmogelijkheden.

Elke mogelijke uitkomst wordt dus gekoppeld aan een notering. Klik op zo’n notering om in te zetten. Vul vervolgens in welk bedrag je wil inzetten. Op het wedstrookje (“betslip” in het Engels) verschijnt een overzicht van je weddenschap. Ook staat daar wat je mogelijke uitbetaling is. Je kan nog op annuleren klikken, maar als alles klopt, klik je op bevestigen.

Inzetten doe je bij bookmaker Mr Green

Live wedden op darts

Vrijwel alle goksites bieden wedden op darten aan. Een groot deel van de bookmakers maakt het tevens mogelijk om live darts weddenschappen af te sluiten. Dat houdt in dat het mogelijk is om in te zetten, ook nadat een wedstrijd al is begonnen. En het wordt je via gratis live streams makkelijk gemaakt om de wedstrijd te volgen. Je kan dan snel reageren op nieuwe spelsituaties en tussenstanden.

Tijdens een partij worden de noteringen per pijl, worp, leg en set gewijzigd. Staat Van Gerwen voor tegen Barney, dan wordt het waarschijnlijker dat “Mighty Mike” de partij gaat winnen. Zijn winstkans is groter en dat vertaalt zich in juist een lagere notering. Die daalt bijvoorbeeld van 1.30 naar 1.10, terwijl de notering van Van Barneveld dan juist zal stijgen. De vuistregel is: hoe lager de notering, hoe groter de kans dat iemand gaat winnen.

Sommige wedkantoren hebben een apart onderdeel voor live wedden en live streams op de site. Als je filtert op “darts” krijg je in een oogopslag alle partijen te zien die je live op de stream kan bekijken. Zowel de grote alsook de wat kleinere evenementen worden uitgezonden. Zo kan je wekelijks Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Jan Dekker en Jelle Klaasen in actie zien.

Darts weddenschappen / winstkansen

Michael van Gerwen Wedden op DartsJe zal meer succes hebben met wedden op darten als je meer kennis krijgt over de dartspelers, hun vorm, hun favoriete toernooi en hun voorkeur voor bepaalde tegenstanders. Ook zaken in hun privé-leven, lichamelijke conditie of de lengte van hun meest recente partij zijn factoren die invloed uitoefenen.

En zoals eerder aangegeven, blinken de toppers uit in lange partijen, terwijl in zeer korte matches (zoals best of drie legs) alles mogelijk is. Lees dus ook artikelen met dartsnieuws.

Engelse darts wedtermen

Op de sites van darts bookmakers zul je regelmatig Engelse termen tegenkomen. Hier is een klein overzicht van de betekenis daarvan:

Outright betting: Wie wint het toernooi? Je zet dus niet in op een individuele partij, maar op de uiteindelijke winnaar.
Match betting: Wie wint een bepaalde partij?
Set betting / Correct score: Wat wordt de exacte uitslag van een partij? Bijvoorbeeld 6-0, 6-3 of 6-4. De mogelijke uitslagen zijn afhankelijk van de regels (is het een best of 3, best of 12, etcetera).
Highest Checkout: Welke speler maakt de hoogste uitgooi? Een uitgooi (of checkout, of finish) verwijst naar de beurt waarin een speler de leg wint.
Player to Score Most 180’s: Welke speler scoort het hoogste aantal keer een 180? Dat is de maximale score die in een beurt behaald kan worden: drie pijlen in de triple 20 (dus drie keer zestig).

Mr Green

Darts Nieuws