MrGreen
MrGreen
MrGreen

Darts Live Streaming - RTL 7

darts live streaming

In Nederland zijn de grootste dartstoernooien live te volgen via RTL7. RTL7 biedt de wedstrijden zowel via de televisiezender als via een livestream aan. De live streams zijn niet altijd gratis. Hoe dat precies werkt lees je hieronder.

De wedstrijden van het Lakeside WK Darts zijn te volgen op Channel 4 (geen BBC en Eurosport meer per 2017). Ook hier zijn streams van beschikbaar. Bij enkele bookmakers kijk je gratis net als op de Youtube pagina van de BDO.

RTL 7 Darts

Sinds enkele jaren is RTL7 het vaste kanaal dat dartswedstrijden uitzendt in Nederland. De presentatoren Marcel Maijer en Koert Westerman worden tijdens de uitzendingen geassisteerd door de vaste gasten Co Stompé, Vincent van der Voort en Roland Scholten. Incidenteel wordt er ook een andere profspeler, zoals bijvoorbeeld Kim Huybrechts of Benito van de Pas, uitgenodigd om commentaar te geven in de studio.

Nieuw tijdens dit WK Darts is de RTL Darts Radio. Zodra de tv uitzending is begonnen kun je op de RTL7 site een link vinden naar de radio. Klik je hierop dan krijg je wat je anderen op hun televisie zien, live (met een beetje vertraging op de lijn) te horen uit je apparaat.

Gratis live stream darts kijken

Afhankelijk van andere sporten worden de dartswedstrijden doorgaans live uitgezonden op televisie. Ook is het mogelijk om bij RTL7 live stream darts te kijken. Dit is echter niet altijd gratis. Op zoek naar gratis live streaming darts word je bij RTL7 meestal doorgelinkt naar RTL XL. Hoewel dat in eerste instantie gratis lijkt, is dat voor de meeste dartsuitzendingen (zoals het WK) niet het geval. Bepaalde bookmakers bieden wel gratis live stream darts aan voor hun klanten. Je moet dan een account hebben en wat geld er op hebben staan om te wedden op darten.

Bij RTL zul je RTL XL Premium moeten aanschaffen en daar betaal je €3.99 voor, voor 30 dagen. Lekker is wel dat je reclamevrij kijkt en dat je alle programma’s een maand terug kan zien. Met Premium kijk je op je smartphone, tablet en laptop en het abonnement loopt na 30 dagen automatisch af.

Lakeside live kijken

Live streaming darten kijken maakt RTL mogelijk voor uiteraard het WK Darts, maar ook voor o.a. de Premier League Darts, World Matchplay en de Grand Slam.

Wil je Lakeside live kijken dan zijn er een paar mogelijkheden. Het BDO WK Darten wordt met ingang van 2017 niet meer door de BBC uitgezonden. Live kijken kan nu op de commerciële zenders Channel 4 en BT Sport, maar deze zenders zitten niet standaard in je pakket. Een goed alternatief is de YouTube live stream van de BDO. Je kijkt de dartswedstrijden via dit BDO Darts kanaal.

App live streaming darts

Zoals gezegd kun je darten via de stream op de website kijken, maar RTL heeft ook voor iOS en Android een app beschikbaar in de App Store of Play Store. De live stream app is duurder dan live stream darten kijken via de website. Omdat de app extra kosten met zich meebrengt betaal je hiervoor €4.99 per 30 dagen.

Een account aanmaken bij RTL is makkelijk. Je klikt op het icoon en je komt in het registratieproces. Vervolgens kijk je een maand lang reclamevrij en krijg je extra interviews e.d. voorgeschoteld. Met de RTL XL Premium app (zowel iOS als Android) kun je overigens via Chromecast je dartsprogramma casten.

Benieuwd naar het programma darts? Lees: Dartskalender 2017.

Mr Green

WK Darts 2017 Nieuws

Voorspellingen WK Darts vandaag: Benito van de Pas - Steve West live Getty

WK Darts vandaag: Benito van de Pas – Steve West live

WK Darts. Vandaag wordt de openingsronde van het wereldkampioenschap darts 2018 vervolgd. Benito van de Pas ontmoet Steve West, Jermaine Wattimena treft Joe Cullen en Jelle Klaasen speelt tegen landgenoot Jan Dekker. WK Darts: Benito...
Voorspellen uitslagen en programma WK Darts vandaag: Phil Taylor bookmakers Getty

WK Darts vandaag: Phil Taylor en Bunting – Van den Bergh live

WK Darts 2018. Michael van Gerwen heeft gisteravond in Londen eenvoudig de tweede ronde van het wereldkampioenschap darten bereikt. De titelverdediger was met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist. Michael van Gerwen start...
Michael van Gerwen WK Darts kampioen voorspellingen bookmakers Getty

WK Darts 2018 Michael van Gerwen – Christian Kist live

WK Darts 2018. Vandaag begint Michael van Gerwen met het verdedigen van zijn wereldtitel in het Londense Alexandra Palace waar vanavond het WK-dartsfestijn losbarst. Het is ook het begin van het laatste professionele dartstoernooi...